Hlavní obsah

Pošta od února zvýší ceny známek

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká pošta od února zvýší ceny dopisních známek. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí pošty Matyáš Vitík. Cena obyčejného psaní do 50 gramů stoupne o tři koruny na 19 korun. Doporučené psaní zdraží o šest korun na 44 korun. Cena balíků do hmotnosti dva kilogramy zůstane stejná.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Budova České pošty v pražské Jindřišské ulici

Článek

„Cílem České pošty je nabídnout občanům České republiky takové portfolio poštovních i nepoštovních služeb, aby byly uspokojeny všechny jejich potřeby a požadavky jak z hlediska kvality, tak i dostupnosti,“ uvedl Vitík.

Výhodnější ceny pošta slibuje držitelům zákaznické karty, kterou si mohou zdarma pořídit na pobočkách nebo prostřednictvím internetu. „Nové poštovní podmínky se všemi změnami jsou publikovány na webu České pošty a budou k dispozici na všech poštách,“ dodal mluvčí podniku.

Na začátku loňského roku pošta zdražovala doporučené a cenné balíky o deset korun, balíky do zahraničí dokonce o dvacet korun. Známka na obyčejné psaní zdražila naposledy v květnu 2016. Tehdy známka na dopis podražila rovněž o tři koruny na dosavadních 16 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám