Hlavní obsah

ČEZ posiluje v oboru chytrých měst, koupil podíl ve francouzské firmě na sdílení aut

Novinky, tov

Energetická společnost ČEZ koupila prostřednictvím svého fondu Inven Capital významný menšinový podíl ve firmě Vulog, která poskytuje technologie pro sdílení ekologických aut ve městech. Ve středu o tom informoval mluvčí ČEZ Martin Schreier. Výši transakce firma nezveřejnila.

Foto: Petr Horník, Právo

Pražské ústředí společnosti ČEZ

Článek

Klienty Vulog jsou provozovatelé carsharingu na čtyřech kontinentech od Evropy přes Severní Ameriku (EVO ve Vancouveru) až po Jižní Ameriku a Nový Zéland. Jejich nabídka zahrnuje tisíce vozů – elektromobilů a hybridů.

„Investicí do společnosti Vulog podporujeme rozvoj ekologické dopravy ve městech, protože díky carsharingu narůstá využití aut až na sto procent a to dělá z investic do elektrických aut a dobíjecí infrastruktury ekonomicky návratné podnikání. Věřím, že díky nové investici dále posílíme naše know-how v oblasti konceptu chytrých měst a současně pomůžeme této platformě proniknout na další světové trhy, mimo jiné i do České republiky,“ řekl generální ředitel ČEZ Daniel Beneš.

Je to už pátá investice Inven Capital do společností zaměřených na čistou technologii, všechny předchozí však měly původ v Německu. Jde například o firmu Sunfire, která vyvíjí syntetickou naftu, nebo výrobce bateriových systémů Sonnen. Letos fond investoval do firmy Cloud & Heat Technologies, která vyvinula technologii na energetické využití tepla pocházejícího z lokálních datacenter.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám