Hlavní obsah

Bance Moneta klesl v pololetí čistý zisk na 2,2 miliardy

Novinky, bož
Aktualizováno

Skupině Moneta Money Bank, dřívější GE Money Bank, klesl v pololetí čistý zisk meziročně o 3,6 procenta na 2,2 miliardy korun. Banka to uvedla v tiskové zprávě. Objem hypoték vzrostl o 237 procent a banka tak v této oblasti dosáhla čtyřprocentního podílu na trhu.

Foto: Moneta Money Bank

Logo Moneta Money Bank

Článek

„Naše spotřebitelské úvěry v tomto období rovněž průběžně rostly, meziročně o 5,5 procenta, na čistou hodnotu 33,7 miliardy korun. Tento růst byl dán zejména novými objemy v prvních šesti měsících roku 2017 ve výši 14,4 miliardy korun, což představuje tržní podíl 22,7 procenta,” uvedl generální ředitel Monety Tomáš Spurný.

Podle Spurného Moneta v prvním pololetí meziročně snížila provozní náklady. „Poměr nákladů k výnosům byl za dané období 43,3 procenta, což představuje pokles oproti druhé polovině roku 2016 a zároveň lepší výsledek ve srovnání s cílem managementu pro rok 2017,“ dodal.

Moneta potvrdila svou dividendovou politiku a uvedla, že má v úmyslu rozdělit zbývající přebytečný kapitál akcionářům. Ve středu skončily akcie Monety na pražské burze na hodnotě 79 korun za kus. Na konci června vyplatila Moneta akcionářům hrubou dividendu ve výši 9,80 koruny za kus.

Reklama

Výběr článků

Načítám