Hlavní obsah

Komerční bance vzrostl v pololetí zisk na 7,7 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Komerční bance vzrostl v pololetí čistý zisk meziročně o 15 procent na 7,7 miliardy korun. Bance stoupl meziročně objem vkladů i poskytnutých úvěrů, uvedl ve středu v tiskové zprávě mluvčí banky Michal Teubner.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Objem úvěrů poskytnutých klientům KB narostl meziročně o 5,1 procenta na 599,8 miliardy korun. Celkové vklady klientů vzrostly meziročně o 11,8 procenta na 771,2 miliardy.

Růstu výnosů pomohla podle banky také silná aktivita klientů při zajišťování proti měnovému riziku v souvislosti s ukončením intervencí ČNB. Intervence centrální banka ukončila letos v dubnu.

Komerční banka spolu s výsledky připomněla, že ve čtvrtek předá dosavadní generální ředitel KB Albert Le Dirac'h vedení Janu Juchelkovi. Ten posledních pět let působil v centrále mateřské banky Société Générale v oblasti korporátního a investičního bankovnictví.

Francouzské Société Générale klesl ve druhém čtvrtletí čistý zisk o 28 procent na 1,06 miliardy eur (27,7 miliardy korun). Na zisk měl negativní dopad nárůst rezerv na právní spory a nižší příjmy, vyplývá ze středečního prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám