Hlavní obsah

IKEA bude mít nového šéfa

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédský výrobce nábytku IKEA Group ve středu oznámil změnu ve vedení. Dosavadní šéf Peter Agnefjäll k prvnímu září v čele společnosti končí a nahradí ho Jesper Brodin, který dosud vedl švédskou divizi koncernu. Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Milan Malíček, Právo

Švédský výrobce nábytku IKEA Group oznámil ve středu změnu ve vedení.

Článek

Důvody změny firma nekomentovala. Dosavadní výkonný ředitel Peter Agnefjäll uvedl, že se chce v budoucnu více věnovat své rodině. V čele společnosti stál od roku 2013.

Nový šéf Brodin pracuje ve společnosti IKEA na různých pozicích od roku 1995. Mimo jiné působil na pozici asistenta zakladatele firmy Ingvara Kamprada a jako šéf švédské divize měl na starost vývoj produktů.

Švédský nábytkářský řetězec nedávno oznámil plány expanze ve Velké Británii. V jejím rámci vytvoří v Británii přes 1300 nových míst a otevře do příštího roku tři nové prodejny. Počet zaměstnanců firmy na britských ostrovech tím vzroste o 12,5 procenta. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám