Hlavní obsah

Kellnerově Air Bank ve čtvrtletí stoupl zisk na 228 miliónů

Novinky, tov

Air Bank ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera v prvním čtvrtletí vykázala čistý zisk 228 miliónů korun. Oproti stejnému období loni byl zisk banky vyšší o 543 procent. Výraznou meziroční změnu způsobilo především tržní přecenění investic, uvedl v pátek mluvčí banky Vladimír Komjati.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Pobočka Air Bank

Článek

Jedné z mladších bank na tuzemském trhu se také dál dařilo rychle zvyšovat počet klientů a objem poskytnutých úvěrů. Za celý loňský rok přitom Air Bank naopak klesl čistý zisk o 47 procent na 244 miliónů korun.

„Vliv tržních výkyvů na růst nebo pokles zisku je u banky naší velikosti a zaměření docela normální. Důležité je, že už čtvrtý rok v řadě hospodaříme ziskově, stále zvyšujeme příjmy z běžného retailového bankovnictví, a můžeme tak dál investovat do nových služeb pro naše klienty,“ řekl generální ředitel Air Bank Michal Strcula.

Air Bank i letos pokračuje v investicích do rozšiřování sítě svých bankomatů, u kterých loni začala jako první banka v Česku umožňovat i bezkontaktní výběry. Ke konci března měla už 177 bankomatů.

Velké banky vydělávají miliardy

Služby Air Bank ke konci března využívalo už více než 536 tisíc klientů a jejich počet se tak meziročně zvýšil o 19 procent. Objem vkladů klientů vzrostl o 11 procent na 80,1 miliardy a celkový objem úvěrů se zvýšil o 21 procent na 33,4 miliardy korun.

Největší tuzemské bance podle počtu klientů, České spořitelně, ve čtvrtletí stoupl zisk na 3,5 miliardy. Zisk ČSOB za stejné období stoupl na 4,7 miliardy a Komerční bance na 3,2 miliardy korun. Ve čtvrtek zveřejnila čtvrtletní výsledky také Moneta Money Bank – té zisk klesl o necelá čtyři procenta na 1,04 miliardy korun.

Reklama

Související články

Bankám v Česku stoupl zisk o 8,4 miliardy

Bankám a spořitelnám v Česku stoupl loni souhrnný čistý zisk meziročně o 8,4 miliardy na 74,73 miliardy korun. Aktiva jim vzrostla o 492 miliard k šesti...

Výběr článků

Načítám