Hlavní obsah

Dalším cílem venezuelského režimu je firma Telefónica, uvedla CNN

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venezuelský prezident Nicolás Maduro nařídil vyšetřování mobilního operátora Movistar, která patří španělské Telefónice. Tvrdí, že firma pomáhá organizovat protivládní demonstrace. Informoval o tom server CNN Money.

Foto: Handout, Reuters

Venezuelský prezident Nicolás Maduro

Článek

„Požádal jsem o vyšetřování, protože se (Movistar) zapojil do pokusu o převrat v naší zemi. To není jejich práce, měli by to vědět,“ prohlásil Maduro.

Podle venezuelského prezidenta Movistar rozeslal milióny textových zpráv uživatelům, aby podpořil protivládní protesty. Do těch se v posledním týdnu zapojily desetitisíce lidí. O život přišli čtyři lidé - dva studenti, dělník a jeden člen národní gardy.

Movistar má v zemi 11 miliónů klientů, což je asi třetina populace.

Oznámení přichází jen den poté, co venezuelské úřady zabavily továrnu americké automobilky General Motors včetně majetku a automobilů. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Venezuelská policie použila na demonstranty slzný plynVideo: Reuters

Ve Venezuele už za bývalého prezidenta Hugo Cháveze znárodnili řadu zahraničních firem například v oborech těžby ropy, telekomunikací, energetiky i stavebnictví. Země proto čelí asi dvěma desítkám arbitráží.

Ekonomika Venezuely je v hluboké krizi. Loni klesla o 18 procent, pro letošní rok Mezinárodní měnový fond odhaduje další pokles o 7,4 procenta. Zemi trápí hyperinflace a v obchodech často chybí základní potraviny nebo hygienické potřeby, jako dětské pleny či toaletní papír.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám