Hlavní obsah

Do Česka vstupuje řetězec alternativních hotelů Mama Shelter

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na český hotelový trh přichází nový hráč. Na konci roku otevře v budově někdejšího Parkhotelu v pražských Holešovicích svůj hotel francouzský řetězec Mama Shelter. Ten alternativním designem a stylem míří hlavně na mladší klientelu. Ve čtvrtek o tom informovala společnost Cushman & Wakefield, která prodej pražské budovy zprostředkovala.

Foto: Profimedia.cz

Interiér hotelu Mama Shelter v Paříži

Článek

V Praze bude mít řetězec Mama Shelter — v němž má podíl i hotelová skupina Accor Hotels — svůj zatím sedmý hotel. První otevřel jeho zakladatel Serge Trigano v Paříži v roce 2008.

„Věděli jsme, že zlatá Praha je ideálním místem pro otevření našeho sedmého hotelu. Je to pulzující destinace plná lidí, co umějí snít a mají chuť poznávat svět,“ řekl Trigano.

Firma reaguje na trend, kdy tradičním hotelům ubírají část zákazníků služby ubytování v soukromí jako Airbnb. Míří hlavně na mladou generaci tzv. mileniálů, kteří vnímají zavedené standardy hoteliérství jako přežitek.

Foto: archiv Cushman&Wakefield

Archiv Cushman&Wakefield

Není to v Česku první ubytovací zařízení, které jde tímto směrem. Zmínit lze třeba Pentahotels v pražském Karlíně nebo nedávno otevřený hotel NYX v centru metropole.

Hotely Mama Shelter se snaží odlišit hlavně neobvyklým designem. Ten se projevuje třeba interiéry vyzdobenými původními malbami místních umělců nebo neformálním oblečením personálu. Uniformy považují za přežitek.

Společná všem hotelům je také velká společenská místnost s pódiem, na kterém pravidelně vystupují místní umělci.

Budovu Parkhotelu z konce 60. let navrhl architekt Zdeněk Edel. V posledních letech prošla kompletní rekonstrukcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám