Hlavní obsah

Zisk ČSOB loni stoupl o osm procent na patnáct miliard

Novinky, bož

Skupina ČSOB loni zvýšila čistý zisk o osm procent na 15,1 miliardy korun. Finanční instituce o tom ve čtvrtek informovala v tiskové zprávě. Zisk belgického majitele banky, skupiny KBC, přitom ve čtvrtém čtvrtletí klesl o 40,5 procenta na 390 miliónů eur (10,53 miliardy korun).

Foto: Milan Malíček, Právo

Logo ČSOB

Článek

Výnosy ČSOB vzrostly meziročně o pět procent na 34 miliard korun. Provozní náklady zůstaly meziročně na stejné úrovni ve výši 15,7 miliardy korun. Objem vkladů se zvýšil na 752 miliard korun, což představuje meziroční nárůst o sedm procent.

„Vidíme více příležitostí pro rozvoj jedinečného modelu bankopojištění,“ uvedl šéf banky John Hollows. Pod pojmem bankopojištění se obvykle myslí současný prodej produktů obchodní banky a pojišťovny.

Výsledky oznámila i matka

Zisk belgické KBC, která vlastní vedle ČSOB i Českomoravskou stavební spořitelnu nebo Hypoteční banku, pak v závěrečném čtvrtletí klesl o pětinu na 685 miliónů eur z důvodu mimořádných zisků ve srovnatelném období roku 2015.

Za celý rok čistý zisk KBC klesl na 2,43 miliardy eur, což je oproti předchozímu roku pokles o 0,21 miliardy. Při odečtení mimořádných položek však zisk vzrostl.

Reklama

Související témata:

Související články

Komerční banka loni vydělala 13,7 miliardy

Komerční banka loni zvýšila čistý zisk o 7,3 procenta na 13,7 miliardy korun. Finanční instituce o tom ve čtvrtek informovala v tiskové zprávě. Výsledek byl...

Výběr článků

Načítám