Hlavní obsah

Do tendru na účtenkovou loterii se přihlásila pouze Sazka

Do výběrového řízení na zajištění účtenkové loterie se přihlásila pouze společnost Sazka. Informoval o tom ve čtvrtek server Euro.cz. Ministerstvo financí ji chce spustit v souvislosti s elektronickou evidencí tržeb v polovině roku. Lhůta pro podání přihlášky do tendru vypršela v úterý.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Podle mluvčího ministerstva financí Michala Žurovce bude tendr i nadále pokračovat bez ohledu na to, že se do něj přihlásil jediný zájemce. Sazka totiž splnila zadávací podmínky pro veřejnou soutěž.

„Do otevřeného výběrového řízení na účtenkovou loterii se přihlásil jeden subjekt. Ministerstvo financí bude postupovat v souladu se zákonem o veřejných zakázkách a výběrové řízení hodlá uzavřít, co nejdříve to bude možné,” sdělil serveru Euro.cz.

Přihlášku do tendru potvrdil mluvčí Sazky Václav Friedmann. Uvedl, že firma podala přihlášku do výběrového řízení v konsorciu se dvěma menšími subdodavateli.

MF plánuje v loterii ročně rozdělit výhry až za 65 miliónů korun. Hodnota prvních pěti výher bude v rozmezí od 100 tisíc korun do jednoho miliónu korun včetně věcné výhry automobilu. Loterie má podle úřadu zákazníky motivovat k přebírání účtenek. Má doplňovat systém EET, jehož součástí byl donedávna udavačský web. [celá zpráva]

Takzvaná Elektronická evidence tržeb začala loni 1. prosince pro hotely a restaurace.  Opozice tvrdí, že opatření zlikviduje mnoho drobných živnostníků. Po hotelech a restauracích se budou muset od března letošního roku zapojit do EET i maloobchodní a velkoobchodní firmy. Následovat budou i další obory podnikání.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám