Hlavní obsah

Benzín i nafta dál zdražují. Ceny jsou nejvýš od loňského podzimu

Ceny pohonných hmot v Česku dál stoupají a jsou nejvýš od loňského podzimu. Průměrná cena benzínu Natural 95 za uplynulý týden stoupla o 22 haléřů na 30,36 koruny za litr. Naftu motoristé natankují za průměrných 29,58 koruny za litr, což je o 31 haléřů více než před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje. Nejdražší benzín a nafta jsou i nadále v Praze.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 21. prosinci

Článek

Podobně vysoké ceny jako nyní platili motoristé za benzín naposledy loni v říjnu, za naftu před rokem v září. Od počátku aktuálního měsíce Natural 95 zdražil o víc než 70 haléřů, nafta téměř o korunu.

V hlavním městě, kde jsou ceny stále nejvyšší, se litr benzínu prodává v průměru za 31,27 koruny za litr. V žádném jiném kraji už se průměrná cena nad 31 korun nedostala. Za litr nafty řidiči v Praze platí v průměru 30,55 koruny.

Nejlevněji benzín natankují řidiči v Pardubickém kraji za 29,94 korun za litr. Nafta je nejlevnější v sousedním Královéhradeckém kraji, kde stojí v průměru 29,10 koruny za litr, následně pak v Moravskoslezském kraji s průměrnou cenou 29,12 koruny za litr.

Představitelé Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) se na konci listopadu domluvili na prvním omezení těžby od roku 2008. Ropa v reakci na to zdražila téměř o deset procent. Analytici předpokládají, že tuzemské ceny benzínu a nafty v důsledku toho v dalších měsících stoupnou až o několik korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám