Hlavní obsah

Hostinec v Anglii, kde si připil Cameron se Si Ťin-pchingem, koupili Číňané

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční anglickou hospůdku The Plough at Cadsden na půl cesty mezi Londýnem a Oxfordem koupila čínská firma. Poté, co si zde loni připil na státní návštěvě čínský prezident Si Ťin-pching s britským premiérem Davidem Cameronem se stala vyhledávaným cílem čínských turistů. Podle místních ale poněkud ztratila původní kouzlo, napsal britský The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Čínský prezident Si Ťin-pching s britským premiérem Davidem Cameronem před hospodou The Plough at Cadsden

Článek

Hostinec The Plough at Cadsden v hrabství Buckinghamshire se stal symbolem britsko-čínského přátelství, na které si zde připili David Cameron a Si Ťin-pching v říjnu 2015 pivem Greene King IPA nad smaženou rybou s hranolky.

Hospůdku nedaleko venkovského sídla britských premiérů nyní podle informací Guardianu koupila čínská polostátní firma za neupřesněnou sumu.

Foto: Profimedia.cz

Hospoda The Plough at Cadsden

„Těší nás dokončený prodej Plough společnosti SinoFortone Investment,“ potvrdil Neil Morgan, ředitel firmy Christie & Co, která prodej zprostředkovala. „Hostinec se stal atrakcí pro čínské turisty, kteří chtějí ochutnat typické britské pivo a jídlo, jako měl jejich prezident,“ dodal Morgan.

The Plough at Cadsden z 16. století se sama označuje za „zřejmě nejznámější hostinec v Anglii“. Navštěvovali jej hojně nejen politici, ale i celebrity z řad herců či zpěváků.

Někteří z věrných zákazníků ale nejsou z náhlé vlny popularity hostince mezi čínskými turisty příliš nadšení. „Zdá se, že poněkud ztratil své kouzlo,“ napsal v září jeden z kritiků na cestovatelském webu Tripadvisor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám