Hlavní obsah

Penta prodala pražské kanceláře Florentinum Číňanům za 7,6 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Investiční skupina Penta ve středu podepsala dohodu o prodeji svého administrativního komplexu Florentinum čínské skupině CEFC, která podala nejvyšší nabídku. Uvedla to v tiskové zprávě. Hodnotu transakce firmy nezveřejnily. Podle informací ČTK se cena pohybuje kolem 283 miliónů eur, tedy přes 7,6 miliardy korun.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Florentinum

Článek

„Zájem o Florentinum překročil hranice Evropy. Z řady nabídek zůstalo v užším výběru pět, ve finále skončili dva zájemci. Renomovaného německého investora překonala až v posledních týdnech nabídka skupiny CEFC,” uvedl partner Penty Marek Dospiva.

„Florentinum je pro nás více než jen vynikající obchodní příležitostí. Je součástí naší strategie vybudovat v České republice evropskou centrálu. Areál Florentina chceme dál rozvíjet a vytvářet co nejlepší podmínky jak pro vlastní zázemí CEFC, tak pro všechny jeho nájemce,” řekl prezident CEFC China Chan Chauto.

Foto: Penta

Marek Dospiva podepisuje za Pentu dohodu o prodeji Florentina

Penta představila svůj první realitní projekt administrativního paláce s obchodní pasáží, nádvořím a zahradou v lednu 2012, do provozu byl uveden po 20 měsících stavby ke konci roku 2013. Celková investice se pohybovala kolem 200 miliónů eur, tedy asi 5,5 miliardy korun.

Florentinum je dílem architekta Jakuba Cíglera. Sídlí zde například auditorská a poradenská firma EY, advokátní kancelář Havel, Holásek, Cyrrus, Bank of China nebo Hospodářská komora ČR.

Penta se chystá v místě kolem Florentina mezi Masarykovým nádražím a Florencí postavit obchodní čtvrť s kancelářemi. Návrh pochází z dílny slavné architektky Zahy Hadidové.  [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám