Hlavní obsah

Silničáři dokončili opravu pátého úseku D1 mezi Hvězdonicemi a Ostředkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U Ostředku na Benešovsku skončila oprava dálnice D1. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nyní odstraňuje provizorní značení, řidiči by měli počítat s omezením dopravy. V pátek večer silničáři zcela zprovozní směr na Prahu, v neděli večer směr na Brno, informoval ve čtvrtek mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Foto: Mapy.cz

V neděli skončí dopravní omezení u opraveného úseku D1 mezi Hvězdonicemi a Ostředkem

Článek

Jde o přibližně pětikilometrový úsek mezi 29. a 35. kilometrem mezi Hvězdonicemi a Ostředkem. Celkově je to pátá část dálnice D1, kde bude rozsáhlá modernizace ukončena.

„Tentokrát jde o úsek blízko našeho hlavního města, kde jsou velmi vysoké dopravní intenzity. Jsem proto velmi rád, že se zprovoznění podařilo ve stanoveném termínu a řidiči již budou moci využít nově zmodernizovanou dálnici v plném profilu,“ řekl ředitel ŘSD Jan Kroupa.

V rámci prací byla dálnice rozšířena, má nový povrch i cementobetonový kryt, byly upraveny sklony vozovky, modernizováno bylo veškeré příslušenství včetně odvodu dešťové vody a svodidel. Součástí byla i oprava mostů a nadjezdů.

Nejvytíženější tuzemská dálnice je zhruba deset let za svou životností. Celá oprava mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru by podle odhadů ministerstva mohla stát asi 14 miliard korun. Stavba je rozdělená na 21 úseků, které se opravují postupně.

Reklama

Související články

Na D1 se opravuje už šest úseků

Modernizace dálnice D1 nabrala na obrátkách. Nyní začaly práce i mezi Jihlavou a Velkým Beranovem (112. až 119. km). Rekonstruováno je tak současně už šest...

Výběr článků

Načítám