Hlavní obsah

Škodě Auto stoupl provozní zisk o víc než čtvrtinu na 25 miliard

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Auto zvýšila do konce září provozní zisk o 28,1 procenta na 940 miliónů eur, tedy v přepočtu 25,4 miliardy korun. Uvedla to ve čtvrtek na webu mateřská společnost Volkswagen Group spolu s výsledky celého koncernu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Továrna Škoda Auto v Kvasinách

Článek

Škoda od ledna do konce září zvýšila prodej na 606 tisíc vozů, doplnil Volkswagen. K růstu zisku automobilky přispěl příznivý vývoj objemu prodeje i optimalizace výrobních nákladů.

Celý koncern Volkswagen dosáhl za první tři čtvrtletí čistého zisku 5,9 miliardy eur (160 miliard korun). Zisk snížily o 0,4 miliardy eur náklady související s emisní aférou kolem dieselových motorů, uvedl VW.

Tržby koncernu mírně klesly na 159,9 miliard eur, prodeje ale meziročně stouply o 2,4 procenta na více než 7,6 miliónu vozů.

„Výsledky ukazují, že skupina Volkswagen funguje i navzdory současnému tlaku," řekl šéf VW  Matthias Müller. „Je to dobrý základ, na kterém chceme stavět při naší plánované přeměně z výrobce aut v poskytovatele udržitelné mobility,” dodal.

Volkswagen loni v září přiznal, že po celém světě do zhruba 11 miliónů naftových aut instaloval software, který umožňuje manipulovat s testy emisí. Aféra se týká i zhruba 1,2 miliónu vozů Škoda.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám