Hlavní obsah

Tunely na D8 na Ústecku budou o víkendech neprůjezdné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tunely Libouchec a Panenská na dálnici D8 na Ústecku budou během dvou následujících víkendů v obou směrech uzavřeny. Důvodem je úprava řídicího systému tunelů v souvislosti s dokončováním stavby přes České středohoří. V pátek o tom informoval mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Studecký.

Foto: Mapy.cz

Uzavřené tunely

Článek

První uzavírka začíná v sobotu v 8.00 a potrvá do pondělních 8.00. Podruhé budou tunely neprůjezdné po čtyři dny, a to od 15. října od 8.00 do půlnoci 18. října. Mezitím se ještě jednou uzavře levý a jednou pravý tubus. V té době se doprava svede vždy do volné tunelové trouby.

Řidiči budou muset v době úplných uzavírek využít objízdné trasy. Ta ve směru na Německo vede přes Varvažov, Telnici a Nakléřov na křižovatku v Petrovicích.

Při cestě z Německa do Prahy pojedou šoféři z Petrovic přes Tisou do Libouchce a dále po silnici I/13 na mimoúrovňovou křižovatku Knínice. Podrobnosti najdou motoristé na stránkách ŘSD.

D8 má být v provozu před Vánocemi

Během uzavírek odborníci vyzkoušejí také požárně-bezpečnostní zařízení tunelů a provedou pravidelnou údržbu a servis.

Poslední nedodělaný úsek dálnice D8 přes České středohoří má být zprovozněn v polovině prosince. Otevření D8 je naplánováno na 17. prosince.

Sesuv, který poničil před více než třemi lety rozestavěnou dálnici u Litochovic, stavbaři odstranili. Trasa dálnice ale vede územím, které geologové označili za nestabilní. Úsek tak budou odborníci stále sledovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám