Hlavní obsah

Italové mohou přijít o pronájem hlavního nádraží v Praze, chtějí se soudit o miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právníci Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) vedení podniku nedoporučili prodloužit smlouvu s italskou firmou Grandi Stazioni. V pátek to napsal deník E 15. Pokud Italové do 16. října nedokončí rekonstrukci pražského hlavního nádraží včetně Fantovy budovy, smlouva zanikne. Italové se chtějí soudit o náhradu škody.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Pokud Italové do 16. října nedokončí rekonstrukci pražského hlavního nádraží včetně Fantovy budovy, smlouva zanikne.

Článek

„Smlouva se společností Grandi Stazioni je platná do 16. října 2016. V případě, že nebudou k danému datu naplněny její podmínky, zanikne,“ sdělila deníku mluvčí SŽDC Kateřina Šubová. Případné prodloužení by podle ní mohlo být v rozporu s koncesním zákonem.

Italská společnost má problémy s dokončením rekonstrukce historické Fantovy budovy. Proto po SŽDC požaduje uzavření dodatku smlouvy, který by termín prodloužil o dva roky.

Pokud jí nebude vyhověno, chtěla by žalovat současného majitele nádraží SŽDC, bývalého majitele České dráhy a s nimi i Česko o miliardové náhrady škody.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám