Hlavní obsah

OMV koupila čerpací stanice Avanti, včetně poboček v ČR

– VÍDEŇ

Rakouská ropná a plynárenská společnost OMV koupila síť čerpacích stanic firmy Avanti v Rakousku, České republice, Bulharsku a na Slovensku. Tímto krokem firma hodlá posílit pozici v klíčovém regionu střední a východní Evropy, uvádí se v prohlášení OMV.

Článek

Akvizicí 141 čerpacích stanic rakouské Avanti se celkový počet benzinových pump OMV zvýšil na 1756. Kupní cenu OMV v prohlášení neuvedla. Náměstek generálního ředitele OMV Gerhard Roiss však později na tiskové konferenci oznámil, že OMV za čerpací stanice Avanti zaplatí téměř 40 milionů eur.

Firma současně nehodlá měnit jména čerpacích stanic, protože značka Avanti má na trhu dobré postavení, dodala agentura APA. Akvizice by měla být dokončena letos ve 3. čtvrtletí. OMV na domácím rakouském trhu získá díky akvizici 109 čerpacích stanic, a její podíl na trhu tak vzroste na 24 procent ze současných 21 procent.

V České republice se zvýší počet benzinových pump OMV o 11 na 138 a podíl firmy na českém trhu bude činit 11 procent. Na Slovensku se síť čerpacích stanic rozšíří o 20 na 101 a podíl OMV na trhu vzroste na 18 procent. V Bulharsku bude podíl firmy na trhu činit deset procent. OMV hodlá do roku 2008 zdvojnásobit podíl na trhu střední a východní Evropy na 20 procent.

Expanzní politikou vzrostla síť čerpacích stanic OMV v této oblasti za poslední dva roky o více než 50 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám