Hlavní obsah

V tendru na provoz taxíků na pražském letišti vyhrály Fix a Taxi Praha

Od ledna příštího roku budou vozit cestující od terminálů Letiště Václava Havla Praha společnosti Taxi Praha a Fix. Ze šesti uchazečů obě firmy nabídly v elektronické aukci za pronájem lukrativních stání nejvíce - přes čtyři milióny korun měsíčně, informovala ve středu mluvčí Letiště Praha Marika Janoušková.

Foto: Archiv Letiště Václava Havla

Pražské letiště Václava Havla

Článek

Dvěma vybraným uchazečům letiště pronajme prostor vymezený pro vozy taxi přímo před budovami Terminálů 1 a 2. Všichni ostatní provozovatelé taxislužby budou moci i nadále využívat pro vyložení a naložení cestujících všechna ostatní parkoviště v areálu letiště.

„Cílem výběrového řízení bylo zvýšit kvalitu služby koncovým zákazníkům, jako je dostupnost WiFi zdarma, zajištění dostupnosti vozů do pěti minut od projevení zájmu cestujícího v režimu 24 hodin denně či maximální stáří vozu tři roky,” řekl Jiří Petržilka z představenstva Letiště Praha.

Součástí podmínek byla také jazyková vybavenost řidičů, vstřícné vystupování, udržování čistoty vozu i reprezentativní oblečení řidičů.

Kromě vítězů tendru se do soutěže přihlásily rovněž společnosti Tic Tac Radima Jančury, Sedop Taxi, Modrý anděl a Halo Taxi. Nepřihlásil se naopak druhý ze současných poskytovatelů, společnost AAA radiotaxi. [celá zpráva]

AAA se naopak pokusila výběrové řízení pořádané letištěm zastavit prostřednictvím petice šoférů adresovanou ministru financí Andreji Babišovi (ANO). V ní si řidiči jezdící pro dispečink AAA stěžovali na výši pokut za nepřistavení vozu do uvedených pěti minut nebo na kvalifikační požadavky letiště a označili tendr za netransparentní a prokorupční, uvedla ČTK.

Naopak Jančura, který se svojí taxislužbou Tick Tack neuspěl, podmínky soutěže označil za transparentní a soutěž za profesionálně připravenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám