Hlavní obsah

O lukrativní stání na letišti se utká šest taxikářských firem

Novinky, tov

Do výběrového řízení na provozovatele taxislužby na Letišti Václava Havla Praha se přihlásilo šest zájemců. Letiště příjem nabídek ukončilo, informovala tento týden mluvčí Marika Janoušková. Mezi uchazeči chybí jeden ze dvou současných provozovatelů - AAA radiotaxi.

Foto: Profimedia.cz

Taxíky na pražském Letišti Václava Havla

Článek

V tendru se soutěží o to, které dvě taxikářské firmy budou od začátku příštího roku nabízet své služby v exkluzívním prostoru na komunikaci přímo před budovami Terminálů 1 a 2. Právě stání před terminály je pro taxikáře nejlukrativnější.

Ostatní provozovatelé taxislužby budou moci i nadále využívat pro vyložení a naložení cestujících blízké parkovací plochy.

„Nabídku zaslaly společnosti Halo Taxi, Fix, Taxi Praha, Modrý Anděl, Tic Tac a Sedop Taxi,“ řekl Jiří Petržilka z představenstva Letiště Praha.

Smlouva na pět let

V dalším kole se bude rozhodovat formou elektronické aukce tak, aby vybraní uchazeči mohli zahájit provoz 1. ledna 2017. Smlouvu s nimi Letiště Praha uzavře na dobu určitou, a to do 31. prosince 2021.

Na konci roku končí smlouva současným provozovatelům taxi na letišti, společnostem AAA radiotaxi a Fix.

Mezi požadavky soutěže, které uchazeči slíbili garantovat, je například jazyková vybavenost řidičů, vstřícné vystupování, udržování čistoty vozu i reprezentativního oblečení řidičů.

„Zvýšit kvalitu služby mají nově zanesené podmínky jako dostupnost WiFi zdarma či zajištění dostupnosti vozů do pěti minut od projevení zájmu cestujícího v režimu 24 hodin denně,” doplnila mluvčí Janoušková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám