Hlavní obsah

Novou budovu na pražském Vítězném náměstí chce stavět Penta, medvěd to nebude

Novinky, tov

Investiční skupina Penta Investments získala padesátiprocentní podíl ve společnosti Vítězné náměstí. Do roka představí veřejnosti projekt budovy, která má na místě vyrůst, informoval v pondělí mluvčí Penty Ivo Mravinac.

Foto: Architektonický Atelier Radana Hubičky

Na vizualizaci původní projekt PPF Lední medvěd, kterému magistrát zrušil územní rozhodnutí.

Článek

Společnost Vítězné náměstí měla do podpisu smlouvy jediného vlastníka, společnost Kaprain Group finančníka Karla Pražáka. Ten je bývalým manažerem PPF.

Právě PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera na místě plánovala postavit budovu nazývanou Lední medvěd, projekt ale narazil na odpor magistrátu, který mu již před časem zrušil územní rozhodnutí.

Jedná se o pozemek na Vítězném náměstí v Praze 6, v proluce mezi ulicemi Verdunská a Jugoslávských partyzánů.

„Vítězné náměstí v Praze 6 představuje významný urbanistický celek z meziválečného období. Máme dostatečné zkušenosti i know how, abychom navrhli  kvalitní stavbu, která konceptu náměstí prospěje,“ řekl šéf Penty Marek Dospiva.

"Do portfolia nemovitostí a developerských počinů skupiny Kaprain patří v současné době řada větších projektů, pro které hledáme vhodné partnery z hlediska financování i úspěšné věcné realizace. V tomto konkrétním případě jsme ho našli ve společnosti Penta," řekl zakladatel Kaprain Group Karel Pražák.

Penta a Kaprain Group nyní budou usilovat o urovnání dosavadních sporů s městem, nový projekt chtějí veřejnosti představit během jednoho roku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám