Hlavní obsah

Británie míří ke katastrofě, tvrdí miliardář Branson. Kvůli brexitu zrušil velký projekt

Britská společnost Virgin Group ztratila po rozhodnutí Británie vystoupit z EU třetinu hodnoty. V pořadu Good Morning Britain to v úterý řekl její majitel Richard Branson. Kvůli takzvanému brexitu podnik také zrušil projekt, který mohl vytvořit až 3000 pracovních příležitostí. Branson také řekl, že Británie podle něj směřuje ke katastrofě.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Sir Richard Branson

Článek

„Směřujeme ke katastrofě. Myslím, že si lidé neuvědomili, jaký chaos svým hlasováním způsobí," řekl Branson.

„Nevedeme si hůř než ostatní, ale předpokládám, že jsme přišli o třetinu hodnoty," odhadl dopad na svou firmu Virgin Group známý britský miliardář a nositel Řádu britského impéria Branson.

„Stáli jsme před uzavřením velmi významné dohody, která zahrnovala 3000 pracovních míst, ale zrušili jsme ji," dodal. Branson je dlouhodobým zastáncem Evropské unie.

Chce nové referendum

Dohoda byla podle agentury AP zrušena kvůli nejistotě, které Británie po referendu čelí. Branson také v interview vyzval k novému referendu. Podle něj voliči před prvním lidovým hlasováním dostali ze strany stoupenců brexitu zkreslené informace.

Související téma:

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Bransonova značka Virgin Group zahrnuje více než 400 firem, Branson podniká například v letecké dopravě a turistickém ruchu, zábavním průmyslu, médiích, finančnictví či projektech na ochranu životního prostředí. Pozornost poutá i jeho společnost Virgin Galactic, která se věnuje vesmírné turistice.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám