Hlavní obsah

Inspektoři zavřeli kvůli hygieně tři provozovny v tržnici SAPA

Novinky, niš
Praha

Kvůli zásadním hygienickým nedostatkům uzavřeli inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) tři restaurace v areálu pražské tržnice SAPA v Libušské ulici. Důvodem byla většinou špína, přítomnost hlodavců a nedostatečné hygienické podmínky – třeba absence teplé vody.

Foto: SZPI

Jedna z uzavřených provozoven v pražské tržnici SAPA.

Článek

Jednou z provozoven byla Pho Quan, kam v průběhu kontroly přišli pracovníci deratizační firmy Pragoclean a začali aplikovat postřik proti škůdcům v blízkosti nebalených potravin.

„Na základě tohoto mimořádně ostentativního porušení bezpečnosti potravin a dalších pochybení inspektoři na místě uložili zákaz užívání prostor v celé provozovně, dále zakázali uvádět do oběhu přes 30 kg rozpracovaných pokrmů,“ uvedl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Exkrementy hlodavců

Přístup k teplé vodě chyběl v provozovně Hanh Pham Thi. „K dispozici byl jediný nerezový dřez a chybělo vybavení pro očistu rukou zaměstnanců,“ řekl Kopřiva. V kuchyni byla zažraná špína a na podlaze zbytky jídel, navíc měla do provozovny volný přístup i zvířata. Inspektoři uzavřeli celý provoz.

Exkrementy hlodavců ve skladu a špatné zajištění proti škůdcům objevili inspektoři v restauraci Dong Do, která patří mezi větší podniky v Sapě.

Foto: SZPI

Dlouhodobá špína v kuchyni.

„Provozovny zůstanou uzavřené až do doby, kdy provozovatelé prokazatelně odstraní zjištěná pochybení, což inspekce prověří opakovanou kontrolou. S provozovateli SZPI zahájí správní řízení o uložení pokuty,“ uzavřel Kopřiva.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám