Hlavní obsah

Majitel nabízí státu OKD za cenu pod čtyři miliardy. Akcie jsou bezcenné, řekl Mládek

Skupina Ad Hoc Group (AHG), která je novým vlastníkem těžařské firmy New World Resources, která vlastní OKD, nabídla ve čtvrtek českým ministrům, že státu černouhelnou firmu prodá za méně než čtyři miliardy korun. Firma na to upozornila v neděli. Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek uvedl, že pro vládu není zajímavé koupit bezcenné akcie.

Foto: Aleš Honus, Právo

Na ilustračním snímku černouhelný důl společnosti OKD Důl Darkov

Článek

„To bychom byli pitomci, upřímně řečeno,” dodal Mládek.

AHG také vládu obvinila, že se vyhýbá jednáním o budoucnosti společnosti. "Ministři se odmítli zúčastnit všech schůzek, na které je od 12. dubna investoři (AHG) pozvali, a to bez ohledu na to, že obdrželi veškeré vyžádané informace," uvedl mluvčí AHG Roman Pařík.

Mládek řekl, že jedna ze schůzek bude v pondělí. Podle informací ČTK ale bude pouze s managementem OKD, nikoliv zástupci AHG.

Majitel firmy stojí o jednání se státem. Před týdnem odmítl jednat Arca Capital slovenského miliardáře Pavola Krúpy, který byl ochoten OKD koupit. Cenu ale nesdělil. Ministr financí Andrej Babiš řekl, že je nesmysl dávat za OKD miliardy, je lepší nechat firmu zkrachovat. [celá zpráva]

"Tlačí nás do nějakého rozhodnutí v horizontu dnů. Jasně jsme jim ale řekli, že vláda takto fungovat nebude," uvedl Mládek. Jsou to majitelé zbankrotované firmy, a tak je třeba na to nahlížet, dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám