Hlavní obsah

Potravinářská inspekce nechala zavřít Lidl v Lanškrouně

– Pardubice • Aktualizováno

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ve čtvrtek uzavřela prodejnu Lidl v Lorencově ulici ve východočeském Lanškrouně. V obchodě byly nevyhovující hygienické podmínky. Přímo v prodejně mezi regály byl nalezen myší trus a také okousané krabice, v nichž byly uloženy potraviny.

Foto: SZPI

Okousané krabice od myší

Článek

„Zjištěná pochybení svědčila o porušení elementárních hygienických předpisů. V prodejně se vyskytovalo množství trusu škůdců a to zejména v regálech mezi potravinami. Papírové krabice s potravinami byly značně poškozené požerem hlodavců,” uvedl mluvčí potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

Trus hlodavců byl také v zázemí prodejny mezi skladovanými potravinami. Podle SZPI stav prodejny „celkově neumožňoval bezpečné uvádění potravin do oběhu”.

Foto: SZPI

Myší trus v prodejně

Inspekce prodejnu zavřela a uložila provozovateli důkladnou deratizaci. Musí také uklidit a zabezpečit obchod proti dalšímu pronikání škůdců. Než se tak stane, bude obchod uzavřen.

SZPI také zahájí správní řízení o uložení sankce.

Otevřít by se mohlo v pátek

Lidl očekává, že obchod otevře už v pátek. „V prodejně jsme okamžitě zahájili veškerá opatření, především kompletní deratizační úklid za účasti našeho personálu a zároveň odbornou deratizační a úklidovou firmou tak, aby prodejna mohla být co nejdříve otevřena,” řekla Novinkám mluvčí Lidlu Zuzana Holá.

Doplnila, že v prodejně se denně uklízí a firma specializující se na deratizaci prováděla kontrolu 12. března. Taková kontrola probíhá jednou za tři měsíce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám