Hlavní obsah

Na pobočce ČSOB v Karlových Varech kvůli fámám zvýšený provoz

– KARLOVY VARY
Novinky, Rudolf Voleman, Petr Knötig, ČTK

Na přepážkách pobočky ČSOB v Karlových Varech ve středu panoval nebývale rušný provoz. Informoval o tom Český rozhlas s tím, že se na přepážkách tvořily dlouhé fronty. Za zvýšeným zájem klientů podle ČRo stály zřejmě fámy. Na ostatních pobočkách banky panoval podle našich zpravodajů klid.

Článek

Neklid klientů podle ředitele karlovarské pobočky Jiřího Kožíška způsobily poplašné zprávy, které se v uplynulých dnech na Karlovarsku šířily kromě jiného pomocí textových zpráv. Jejich přesné znění Kožíšek nesdělil, ujistil ale, že pobočka v Karlových Varech bude mít ve čtvrtek normálně otevřeno. Nejrůznější fámy o potížích finančních ústavů se začaly objevovat poté, co se do problémů nedávno dostala ostravská Union banka.

Banky již podaly trestní oznámení

Tyto spekulace již dříve odmítla Česká bankovní asociace. "Tyto zprávy jsou v příkrém rozporu s realitou. Jsou stejného druhu, jako anonymní telefonáty, vyhrožující neexistujícími bombami," řekl tajemník České bankovní asociace Petr Špaček. Některé banky již podaly trestní oznámení na neznámého pachatele pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. Fámy zřejmě přiživilo, že svou jedinou pobočku musela v úterý uzavřít Plzeňská banka.

"Fámy se projevují podle našich informací pouze v některých regionech," uvedl Kožíšek a pokračoval: "Vše mělo začít minulý týden na Plzeňsku, kde se tvrdilo, že se banka zavře nejdříve v pátek a pak v pondělí, ale jak je vidět, nic takového se nestalo," odmítl nepotvrzené zvěsti, podle kterého nepodložené fámy o problémech ČSOB přišly do Karlových Varů ve středu.

Každý své peníze dostal

V karlovarské pobočce ČSOB se odpoledne tvořila před pokladnami zhruba desetimetrová fronta. "Nikdy tady taková fronta nebyla, nevím, co se děje," krčil rameny čtyřicátník. "Přišla mi textovka na telefon, že by si mohl mých peněz v ČSOB užívat někdo jiný, než já. V téhle době nikdo neví, tak jsem tady," svěřil se muž, který si šel vybrat několik desítek tisíc u ČSOB v hotovosti. "Každý dostává hotovost, kterou žádá vybrat. Peněz máme dostatek," uvedl Kožíšek.

Na ostatních pobočkách klid

V Plzni před přepážkami postávali kolem poledního i později v odpoledních hodinách krátké fronty klientů, před bankomatem ČSOB v Solní ulici čekali před čtvrtou odpoledne asi tři lidé. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo dít něco mimořádného. Jedinou výjimkou z normálu byla pracovnice banky, která v pobočce na Americké třídě rozdávala klientům leták vychvalující úspěchy a stabilitu ČSOB v loňském roce. Text byl datovaný 10. března a podepsaný generálním ředitelem banky Pavlem Kavánkem. Stejný klid byl i v pobočkách ČSOB v Brně a Ostravě. Odpoledne nebyly obsazené ani všechny přepážky, ani pokladny, bylo poloprázdno.

Reklama

Související témata:

Související články

Prohraný soud uzavřel pobočku Plzeňské banky

Rozsudek Krajského soudu v Hradci Králové zřejmě zpečetil osud Plzeňské banky. To totiž, pokud se neodvolá, nyní musí zaplatit vytunelovaným CS Fondům přes...

Výběr článků

Načítám