Hlavní obsah

V kuřecích čtvrtkách z Polska byly zakázané látky, lidé kupovali místo masa vodu

Novinky, niš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kuřecím mase z Polska prodávaném v obchodě na Kroměřížsku byly zakázané látky zadržující vodu. Zákazníci tak byli klamáni, protože místo masa kupovali vodu, uvedla v úterý Státní veterinární správa.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"V kuřecím mase z Polska, prodávaném na českém trhu obchodní společností z Holešova ve Zlínském kraji, se nacházely nepovolené polyfosfáty, které zadržují v mase vodu," sdělil mluvčí správy Petr Pejchal. Polyfosfáty byly v kuřecích čtvrtkách od polské firmy Inter-Natural.

"Maso tak obsahovalo méně bílkoviny a více vody, než povolují předpisy, což lze označit jako klamání spotřebitele," dodal Pejchal.

Zásilka o hmotnosti 150 kg byla již prodána a je po datu spotřeby. Ti, kteří maso koupili a dali zamrazit, jej mohou vrátit na prodejně.

„O pokutě pro prodejce rozhodne správní řízení. Za porušení veterinárního zákona lze uložit pokutu do výše jednoho miliónu korun,“ řekl Pejchal.

V rámci monitoringu odebrali úřední veterinární lékaři SVS vzorky kuřecího masa od stejného dovozce z Polska ve dvou provozovnách ve Zlínském kraji.

Reklama

Výběr článků

Načítám