Hlavní obsah

ČSA zařadí do flotily sedm nových airbusů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České aerolinie (ČSA) zařadí do své letecké flotily sedm nových strojů Airbus A320neo. Odebírat je od výrobce budou postupně až do roku 2021. Nahradí sedm strojů A319, kterým postupně končí operativní leasing.

Foto: Profimedia.cz

Airbus A320neo

Článek

ČSA se tak vypořádaly s opcí na sedm letadel, která měla firma odebrat podle dříve uzavřené smlouvy. „Dnes podepsaná nová smlouva se společností Airbus ve všech bodech nahrazuje tu starou a současně vypořádává všechny původní závazky ČSA vůči Airbusu,“ komentoval smlouvu předseda představenstva firmy Jozef Sinčák.

ČSA se ke koupi sedmi strojů zavázaly v roce 2008. Firma se ale v minulých letech potýkala se ztrátami a na koupi neměla peníze. Smlouvu tak nahradila jinou, dodané stroje by také měly být modernější než původně dohodnuté.

Letadla A320neo mají kapacitu 180 až 186 míst. Airbus A319 disponuje místy pro 124-156 osob.

"U sedmi nových letadel Airbus A320neo budeme využívat jak operativní, tak finanční leasing. Konkrétní podobu budeme upřesňovat v průběhu následujících dvou let," řekl  ČTK mluvčí ČSA Daniel Šabík.

Při operativním leasingu je vlastníkem letadla leasingová firma a provozovatelem letecká společnost, která si ho na základě leasingové smlouvy dlouhodobě pronajímá. Při finančním leasingu je provozovatel letadla i jeho majitelem.

Reklama

Výběr článků

Načítám