Hlavní obsah

Ikea stahuje vadné podstavce k lampám, mohou probíjet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská nábytkářská firma Ikea stahuje z prodeje podstavce lamp Gothem, protože v nich mohou být poškozené kabely a hrozí nebezpečí úrazu proudem. Žádný úraz však zatím hlášen nebyl. Lidé, kteří si výrobky zakoupili, je mohou vrátit v pobočkách firmy a dostanou peníze zpět.

Foto: ikea.cz

Podstavce lampy Gothem

Článek

"V několika případech se v lampách našly poškozené kabely. Ty mohou způsobit elektrickou vodivost kovového těla lampy, a hrozí nebezpečí úrazu," oznámila mluvčí Pecková.

Ikea dosud nedostala od zákazníků žádné hlášení o úrazu v souvislosti s podstavci. "Dva zákazníci a jeden pracovník obchodního domu Ikea však uvedli, že cítili slabý elektrický proud," doplnila mluvčí. Řetězec prosí zákazníky, aby podstavce přestali používat a raději je vrátili i v případě, že lampa funguje.

Foto: ikea.cz

Podstavec lampy Gothem

Zastavení prodeje se vztahuje na všechny tři modely Gothemu - podstavec stolní lampy ve dvou různých výškách a podstavec stojací lampy. Lidé dostanou zpátky peníze i bez účtenky. S případnými dotazy se mohou obrátit na zákaznickou linku řetězce 234 567 890.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám