Hlavní obsah

IKEA stahuje tři modely stropních lamp, padají z nich stínidla

Novinky, tov

Švédská nábytkářská firma IKEA informovala, že zaznamenala případy, kdy stropním lampám Lock, Hyby a Rinna spadla stínidla a došlo i ke zraněním. Zákazníci mají lampy odmontovat a vrátit, peníze dostanou zpět.

Foto: IKEA

Lampy Hyby, Lock a Rinna (ve dvou designech)

Článek

„IKEA obdržela zprávy od zákazníků, kterým se přihodilo, že u výše zmíněných lamp spadlo stínidlo. U některých případů bylo potřeba lékařské ošetření,” uvedla firma v úterý v tiskové zprávě.

Ačkoli všechny výrobky prochází přísnými bezpečnostními testy, IKEA se po zprávách zákazníků rozhodla stáhnout tyto lampy z prodeje a zákazníkům za vrácené výrobky vyplatí náhradu v plné výši. Při vracení není potřeba předložit doklad o nákupu. Firma se zákazníkům omluvila za způsobené komplikace.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Stropní lampy Hyby a Lock se prodávají ve všech zemích, kde IKEA působí. Lock je v prodeji od roku 2002 a Hyby od roku 2012. Stropní lampa Rinna se prodává v 11 evropských zemích a v Číně od roku 2010.

Reklama

Související témata:

Související články

IKEA prohrála spor o značku v Indonésii

Největší světový prodejce nábytku, švédská společnost IKEA, prohrál spor o používání své obchodní značky v Indonésii. Podle verdiktu tamního soudu vlastní tuto...

Výběr článků

Načítám