Hlavní obsah

Zmrzliny Magnum a Cornetto se zmenší. Prý kvůli zdraví

Novinky, tov

Společnost Unilever se na jaře chystá zmenšit balení zmrzlin včetně značek Magnum či Cornetto, aby mělo nejvýše 250 kalorií. Zdůvodňuje to starostí o zdraví zákazníků, informoval britský magazín zaměřený na obchod The Grocer. Zlevnění ale nebude adekvátní zmenšení objemu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zmrzliny se zmenší o desetinu až třetinu. Například balení Ben & Jerry’s se zmenší ze 150 mililitrů na 100. Cenu ale v Británii firma sníží jen o 26 procent, píše Grocer. Tam, kde je zmenšení jen o desetinu, zůstane podle britských médií cena stejná.

Některé druhy zmrzliny jako třeba Magnum Infinity Chocolate & Caramel, která má 274 kalorií, přestane firma vyrábět úplně.

„Stanovili jsme strop 250 kalorií na jednu porci, abychom našim zákazníkům umožnili zdravější volbu, když si chtějí vychutnat své oblíbené zmrzliny v rámci vyváženého životního stylu,“ řekl britský manažer Unileveru Noel Clarke.

Výrobci potravin čelí často kritice, že zmenšují porce jen proto, aby více vydělali, píše The Guardian. „Zmenšení balení pod 250 kalorií se zdá být rozumné, i když si asi nedokážeme zakázat sníst dvě,“ říká Justine Robertová z webu pro rodiče Mumsnet.

„Většina zákazníků by uvítala, kdyby zlevnění odpovídalo zmenšení obsahu. Pravda je, že si výrobek stejně koupí, i když u toho budou trochu reptat,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám