Hlavní obsah

Čínský „Warren Buffett“ dorazil po zadržení policií na valnou hromadu firmy

Šéf předního čínského investičního konglomerátu Fosun International Kuo Kuang-čchang se v pondělí objevil na veřejnosti poté, co ho minulý týden zadržela policie. Kuo dorazil na výroční valnou hromadu podniku, kde sklidil ovace vestoje, uvedla agentura Reuters s odvoláním na jednoho z účastníků.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Čínský magnát a šéf firmy Fosun International Kuo Kuang-čchang

Článek

Minulý týden se v médiích objevily zprávy, že společnost Fosun ve čtvrtek ztratila se svým šéfem kontakt. Spekulovalo se o tom, že Kuovo zmizení souvisí s bojem Pekingu proti korupci. [celá zpráva]

Několik vysoce postavených čínských manažerů v průběhu letošního roku dočasně zmizelo z očí veřejnosti a vzápětí byli obvinění v rámci státní protikorupční razie především ve finančním sektoru, píše BBC.

Firma později uvedla, že Kuo pomáhal úřadům při vyšetřování, které se týkalo spíše jeho osobních než podnikových záležitostí. Podrobnosti firma neposkytla s tím, že vyšetřování je „citlivé".

Osmačtyřicetiletý Kuo je znám jako „čínský Warren Buffett", protože podobně jako tento legendární americký investor využívá peněz z pojišťovacích aktivit k investicím do dalších podniků. Hodnota jeho majetku podle listu Forbes dosahuje téměř sedmi miliard dolarů (173 miliard Kč). Fosunu patří i velká francouzská cestovní agentura Club Med.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám