Hlavní obsah

Moody’s vylepšila rating Českého Aeroholdingu. Půjčuje si levněji

Agentura Moody’s zlepšila rating státnímu Českému Aeroholdingu na stupeň A2. Důvodem je nárůst počtu pasažérů na pražském letišti i refinancování dluhu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Letiště Václava Havla Praha

Článek

Mezinárodní ratingová agentura Moody’s zlepšila rating státnímu Českému Aeroholdingu na stupeň A2 s pozitivním výhledem z dosavadního A3. V tiskové zprávě o tom informoval tuzemský letecký holding.

Důvodem pro zlepšení hodnocení je podle společnosti vyšší očekávaný růst počtu pasažérů na pražském letišti a refinancování úvěru, který Aeroholding získal na výstavbu Terminálu 2 od Evropské investiční banky.

Aeroholding ušetří 230 miliónů

„Využili jsme možnost, že je nyní výhodnější situace na trhu s financemi,” uvedla mluvčí Letiště Praha Marika Janoušková. Od Komerční banky si společnost půjčila pět miliard, kterými splatila část původního dluhu. Kvůli výhodnějším podmínkám tím Aeroholding ušetří 230 miliónů korun, doplnila mluvčí.

Zlepšení budoucího výhledu státní společnosti na pozitivní z dosavadního stabilního má být založeno na závazku Aeroholdingu udržovat konzervativní dividendovou politiku.

Zlepšení hodnocení ocenil i šéf Aeroholdingu Václav Řehoř. Peníze, které díky zlepšení ratingu ušetří na splácení dluhů, společnost investuje do dalšího rozvoje a posilování bezpečnosti na Letišti Václava Havla Praha.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám