Hlavní obsah

V čele strojírenských Vítkovic by měl být další Světlík

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Další Jan Světlík se zřejmě dostane do vedení společnosti Vítkovice Holding. Páteční valná hromada firmy bude totiž projednávat návrh na posun Jana Světlíka staršího do dozorčí rady společnosti. Pokud se tak stane, místo v představenstvu po něm zaujme jeho syn, Jan Světlík mladší.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jan Světlík starší

Článek

„Společnost Vítkovice Holding má už delší dobu německý model řízení. Jan Světlík se proto má kompetenčně posunout do vyšší pozice, do dozorčí rady společnosti. Do představenstva by měl naopak přijít Jan Světlík mladší, který ve skupině Vítkovice Machinery Group pracuje od roku 2009,“ vysvětlila mluvčí Vítkovice Eva Kijonková.

Šestatřicetiletý Jan Světlík mladší je absolventem VŠB-Technické univerzity v Ostravě. Ve strojírenské skupině Vítkovice Machinery Group, kde je majoritním vlastníkem jeho otec, sedmapadesátiletý Jan Světlík starší, začal pracovat v roce 2009, kdy nastoupil do společnosti Vítkovice Milmet. Dnes je mimo jiné finančním ředitelem společnosti Vítkovice Cylinders.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám