Hlavní obsah

V Hradci má vyrůst klinika tradiční čínské medicíny, platit ji má opět CEFC

Právo, Jan Rovenský (Šanghaj)
Šanghaj

Po nákupu podílů ve společnostech Travel Service, Pivovarů Lobkowicz, J&T a fotbalové Slavii chystá čínská skupina CEFC další investici v Česku - deset miliónů euro (asi 270 miliónů korun) na výstavbu kliniky tradiční čínské medicíny v Hradci Králové. Otevřít by se mohla již v roce 2017.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Čínská vicepremiérka Liou Jen-tung (vpravo) s Romanem Prymulou, ředitelem nemocnice v Hradci Králové.

Článek

Novinářům to v úterý řekl ředitel Fakultní nemocnice v Hradci Králové Roman Prymula během návštěvy šanghajské nemocnice Šu-Kuang, se kterou východočeské zdravotnické zařízení spolupracuje a kterou navštívil premiér Bohuslav Sobotka v rámci svého turné po Číně.

Na výstavbu kliniky bude zapotřebí rok a půl. V Hradci Králové zatím působí ambulance, která pacienty léčí pomocí tradiční čínské medicíny, podle Prymuly jsou s ní dobré zkušenosti při léčbě chronických bolestí, migrén, neplodnosti nebo onemocnění kloubů.

„Na podkladu smlouvy, kterou zde podepisujeme, plánujeme otevření celého pavilónu. Ambulantní část nám nestačí, denně máme osm pacientů, ale i tak máme plno až do září. Bojujeme s lékařskou komorou, která má naprosto rigidní názor, pokud jde o tradiční čínskou medicínu. Jde nám o to s ní léčit doplňkově, nechceme nahradit naši medicínu,“ dodal ředitel královéhradecké nemocnice.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám