Hlavní obsah

Kofola začne v prosinci prodávat akcie na pražské burze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchodování s akciemi nápojářské společnosti Kofola na pražské burze by mělo začít 2. prosince. Cenové rozpětí bude od 500 do 650 korun za akcii, řekl generální ředitel Burzy cenných papírů Praha Petr Koblic.

Foto: Kofola

Výrobní linka závodu Kofola

Článek

Nabídka akcií se bude skládat z veřejné nabídky v Česku, Polsku a na Slovensku. Celkově se bude skládat z až 275 tisíc nově vydaných akcií a až 825 tisíc existujících akcií nabídnutých k prodeji jedním ze stávajících akcionářů, uvedla mluvčí Kofoly Jaroslava Musilová.

Společnost deklarovala, že chce vyplácet na dividendách 30 procent čistého zisku.

Kofola letos své sídlo přestěhovala z polského Kutna do Ostravy. V říjnu oznámila, že společnost Kofola ČeskoSlovensko navýší svůj základní kapitál ze současných dvou miliónů na 2,2 miliardy korun. Má se tak stát vydáním 22 miliónů nových akcií, přičemž každá bude mít nominální hodnotu 100 korun.

Skupině Kofola letos vzrostl za tři čtvrtletí prodej meziročně o 16,3 procenta na 5,56 miliardy korun. Jde o nejlepší výsledek skupiny, která má osm výrobních závodů a působí v Polsku, ČR, na Slovensku, ve Slovinsku a v Rusku.

Reklama

Výběr článků

Načítám