Hlavní obsah

Majitel Novy se dostal ze ztráty do zisku

Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v České republice vlastní televizi Nova a další stanice, vytvořila ve třetím čtvrtletí provozní zisk 28,9 miliónu dolarů (přes 700 miliónů korun). Před rokem byla ve ztrátě osm miliónů USD (197 miliónů korun).

Foto: nova.cz

Logo TV Nova

Článek

Celkové tržby společnosti klesly o více než desetinu na 117,3 miliónu dolarů, bez zahrnutí změn devizových kurzů se ale o pět procent zvýšily. Firma upozornila, že se jí podařilo zlepšit nebo udržet sledovanost v hlavním vysílacím čase v pěti ze šesti zemí, ve kterých působí.

K celkovému zlepšení hospodaření pomohla úsporná opatření a také růst trhu s televizní reklamou. Analytici ale očekávali ještě lepší čísla.

Akcie oslabily

„Celkově CME představila o něco slabší výsledky, než trh očekával. Pozitivní zprávou je, že svižným tempem pokračuje oživení v České republice a na Slovensku, nicméně Rumunsko jednoznačně zklamalo. Trh by na výsledky měl reagovat mírně negativně,” uvedl analytik společnosti Patria Finance Václav Kmínek.

Akcie společnosti na pražské burze v reakci na výsledky ráno klesly o 2,95 procenta.

Hlavním akcionářem CME je americká mediální skupina Time Warner. Součástí CME je společnost CET 21, která drží licence na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka. CME vedle Česka provozuje televize na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám