Hlavní obsah

Moody´s snížila rating Francii

– New York

Mezinárodní ratingová agentura Moody's v pátek snížila hodnocení úvěrové spolehlivosti Francie ze stupně Aa1 na Aa2. Zdůvodnila to předpokladem trvajícího pomalého růstu ekonomiky země, informovala v sobotu agentura Reuters. Výhled ratingu Francie byl zvýšen z negativního na stabilní.

Foto: Profimedia.cz

Ratingová agentura Moody´s

Článek

Snížení ratingu vysvětlila agentura Moody's tím, že podle ní pomalý růst francouzského hospodářství potrvá do konce dekády. Také dluh země zůstává vysoký a podle zmíněné ratingové agentury nelze v příštích několika letech předpokládat jeho snížení.

Se snížením ratingu zvýšila jeho výhled z negativního na stabilní, což znamená, že další snížení neplánuje. Celkově však Moody's hodnotí úvěrovou spolehlivost Francie jako „extrémně vysokou” vzhledem k její objemné, bohaté, rozmanité ekonomice, vysokým příjmům na hlavu, příznivým demografickým trendům a silné investorské základně. I po snížení má Francie třetí nejvyšší hodnocení, které Moody's uděluje.

Úvěrový rating je důležitý pro investory, protože jim ukazuje, jaká je pravděpodobnost splacení úvěru správně a včas. Má důležitý vliv na ochotu věřitelů příslušnému subjektu půjčovat a na podmínky půjčky. Čím je rating vyšší, tím lépe je dlužník vnímán v očích věřitelů a je pravděpodobnější, že si bude schopen zajistit levnější půjčky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám