Hlavní obsah

Konopný sprchový gel obsahuje mikroby

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo zdravotnictví varuje před používáním konopného sprchového gelu Babiččiny bylinky. Kosmetický výrobek může být zdraví nebezpečný, protože obsahuje aerobní mezofilní mikroby. Lidem s oslabenou imunitou nebo dětem tak může způsobit zánět kůže nebo podráždění. V pátek to oznámil hlavní hygienik Vladimír Valenta.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Článek

„Limit pro mikrobiální kontaminaci kosmetického přípravku kategorie I (mj. výrobky, které se aplikují okolo očí, jako je i zde uvedený) je překročen v rozsahu několika řádů. Na základě těchto skutečností není uvedený výrobek bezpečný ve smyslu předpisů EU o kosmetických přípravcích,“ uvedl Valenta.

„Riziko kontaminace mikroby spočívá ve zhoršení toxikologických vlastností výrobku vinou produkce toxických radikálů a mikrobiálních toxinů, jejichž důsledkem může být lokální dráždění až lokální zánět kůže zejména u osob s oslabenou imunitou, malých dětí nebo osob s poškozenou kůží,“ dodal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Sprchový gel se prodával v Ostravě v Babiččině obchodu. Je balený v bílém plastovém obalu o objemu 300 mililitrů.

Anketa

Používáte výrobky z konopí?
ano, pravidelně
26,3 %
jen občas
31,7 %
ne
42 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 334 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám