Hlavní obsah

Benzín a nafta v Česku už měsíc zlevňují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty v Česku v uplynulém týdnu dál zlevňovaly. Cena nejprodávanějšího benzínu Natural 95 klesla o 16 haléřů na 32,68 koruny za litr a cena nafty o 35 haléřů na 30,43 koruny. Paliva zlevňují vytrvale již měsíc. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která vývoj cen sleduje.

Foto: Marek Kulhavý, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 19. srpnu

Článek

Výrazněji se propadla cena nafty – za poslední měsíc o více než korunu a padesát haléřů, cena benzínu se snížila o čtyři desítky haléřů.

Nejdražší je benzín opět v Praze, kde řidiči koupí litr Naturalu 95 v průměru za 33,16 koruny. Cena nafty je nejvyšší v Jihomoravském kraji, kde stojí 31,30 koruny.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Naopak nejnižší jsou stále ceny pohonných hmot v Královéhradeckém kraji, kde motoristé koupí litr benzínu v průměru za 32,37 koruny a litr nafty za 29,81 koruny.

Ceny nafty se již ve třech krajích dostaly pod 30 korun, kromě Královéhradeckého také v Moravskoslezském a Pardubickém.

Naopak na nejvyšší úrovni, nad 31 korunami, je kromě Jihomoravského kraje ještě v Praze a na Vysočině. Ceny benzínu se ve většině regionů drží pod 33 korunami, dražší jsou pouze ve třech – mimo Prahu ještě v Jihomoravském a Plzeňském.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám