Hlavní obsah

Šmejdi mají další trik, vydávají se za zaměstnance úřadu práce

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřad práce varoval před podvodníky, kteří se vydávají za jeho sociální pracovníky a snaží se z lidí dostat peníze pod záminkou údajně výhodné koupě či nabízejí změnu dodavatele energií. Stížností na podobné případy přibývá, uvedl úřad v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"V poslední době se zaměstnanci Úřadu práce ČR setkali s několika případy podvodného jednání, kdy se zástupci některých firem vydávali za sociální pracovníky úřadu. Poté, co je lidé vpustili do svých příbytků, vyšlo najevo, že se z nich snaží vymámit prostřednictvím 'výhodné' koupě peníze," uvedla mluvčí úřadu Kateřina Beránková.

Mimo jiné podle ní nabízeli přechod k novému dodavateli elektřiny a plynu.

Sociální pracovníci navštěvují pouze ty lidi, kteří si žádají o sociální dávky a je třeba na místě prověřit, zda klient úřadu opravdu žije v takových podmínkách, které ho opravňují k nároku na dávku, její výši a výplatu.

Úředníci přichází k lidem ohlášeně i neohlášeně, všichni zaměstnanci úřadu práce se ale musí při takové návštěvě prokázat průkazem a zvláštním oprávněním, upozornila mluvčí. V letošním červnu provedl úřad po celé ČR několik tisíc takových šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám