Hlavní obsah

Zisk Škody Auto stoupl o více než pětinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Provozní zisk mladoboleslavské Škody Auto za letošní první pololetí stoupl na 522 miliónů eur (14,1 miliardy korun) z 425 miliónů eur před rokem, což představuje nárůst o 22,8 procenta. Informoval o tom ve středu její majitel, koncern Volkswagen, ve výsledkové zprávě.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Na snímku prodejna Auto Styl v pražských Stodůlkách.

Článek

Koncern nárůst zisku Škoda Auto vysvětlil mimo jiné příznivějším pohybem směnných kurzů a nižšími náklady na materiál. Škoda dodala za stejné období zákazníkům po celém světě 544 300 osobních aut, o 4,2 procenta více než před rokem.

Volkswagen zveřejnil čísla o provozním zisku ve druhém čtvrtletí, který zvýšil o 4,9 procenta na 3,49 miliardy eur (94,3 miliardy korun). Největšímu evropskému výrobci automobilů pomohla zlepšující se poptávka po autech na lukrativnějších trzích v západní Evropě a snižování nákladů. Výsledky mírně překonaly očekávání analytiků, kteří očekávali zisk koncernu ve výši 3,48 miliardy eur.

Skupina VW, do které spadá vedle Škody také Audi, Seat nebo Lamborghini, v úterý  oznámila, že prodej jí během prvních šesti měsíců roku klesl o 0,5 procenta na 5,04 miliónu aut. Stačilo to však na to, aby z hlediska prodeje překonala v pololetí japonskou automobilku Toyota, která dosud byla největším výrobcem automobilů na světě. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám