Hlavní obsah

Benzín mírně zdražil, cena nafty se drží

Praha
Aktualizováno

Cena benzínu v ČR od minulého týdne mírně stoupla, u nafty stagnovala. Nejprodávanější benzín Natural 95 zdražil o pět haléřů na průměrných 33,05 Kč/l. Litr nafty se prodává průměrně za 32,32 Kč/l, což je o dva haléře méně než před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v České republice k 24. červnu

Článek

„V nejbližším týdnu opět očekáváme mírné zvýšení cen benzínu, naopak nafta by mohla znovu o pár haléřů zlevnit," řekla ve čtvrtek analytička společnosti Colosseum Eva Mahdalová.

Nejdražší benzín stále zůstává v Jihomoravském kraji. Řidiči tam natankují v průměru za 33,52 Kč/l. Nad hranicí 33 korun je benzín ještě v krajích Plzeňském, Středočeském, Zlínském, na Vysočině a v Praze. Za naftu pak zaplatí řidiči nejvíce v hlavním městě, kde litr stojí průměrných 32,89 Kč/l.

Nejlevnější pohonné hmoty jsou v Královéhradeckém kraji. Litr benzínu tam stojí průměrně 32,71 Kč, litr nafty 31,86 Kč. Pod dvaatřicetikorunovou hranicí je průměrná cena nafty ještě v Karlovarském kraji.

Pohonné hmoty postupně zdražovaly od února, v poslední době však růst zpomaloval. Ještě v dubnu ceny rostly týdně o desítky haléřů, v květnu už jen o několik haléřů za týden.

Reklama

Výběr článků

Načítám