Hlavní obsah

Netanjahu je bohatší než Obama, tvrdí Forbes

Právo, brw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu je bohatší než americký prezident Barack Obama. Tvrdí to časopis Forbes, který sestavil žebříček nejbohatších izraelských politiků.

Foto: Baz Ratner, Reuters

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Článek

Netanjahu je s majetkem v odhadované hodnotě 42 miliónů šekelů (zhruba 264 miliónů Kč) na čtvrtém místě. Přesto předčil Baracka Obamu, jehož majetek časopis odhadl na nejvýše sedm miliónů dolarů (zhruba 169 miliónů Kč). Jen Netanjahuův dům v Cesareji a apartmán v jeruzalémské čtvrti Rechavja mají podle časopisu hodnotu kolem 25 miliónů šekelů.

Movitější než premiér a tím i americký prezident jsou podle žebříčku Forbesu nejbohatší izraelský politik Nir Barkat, starosta Jeruzaléma, Erel Margalit, poslanec za opoziční Stranu práce, a Silvan Šalom, místopředseda vlády a ministr vnitra za Netanjahuův pravicový blok Likud.

Nejmovitější pětka izraelské politiky
1. Nir Barkat, starosta Jeruzaléma450 miliónů šekelů
2. Erel Margalit, poslanec220 miliónů šekelů
3. Silvan Šalom, vicepremiér150 miliónů šekelů
4. Benjamin Netanjahu, premiér42 miliónů šekelů
5. Naftali Bennet, ministr školství30 miliónů šekelů
Zdroj: Forbes

Jicchak Herzog, šéf opoziční Strany práce a syn exprezidenta Chaima Herzoga, se nedostal ani do první desítky. S majetkem, jehož hodnotu časopis odhadl na deset miliónů šekelů, obsadil „až“ jedenácté místo.

Reklama

Výběr článků

Načítám