Hlavní obsah

Češi a Číňané stvrdili přímou linku Praha-Peking, létat má od září

Český Aeroholding a největší čínské soukromé aerolinky Hainan Airlines podepsaly v pondělí dohodu o zřízení přímé letecké linky mezi Prahou a Pekingem. Létat má od konce září. Podle dřívějších vyjádření čínských představitelů by letecký dopravce měl na linku nasadit letoun Boeing 767 s kapacitou zhruba 250 míst. Létat by měla třikrát týdně.

Od září začne létat přímá linka mezi Prahou a PekingemVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Podle původního plánu měla přímá linka spojovat Prahu s čínskou obchodní metropolí Šanghají. Nakonec se ale čínské úřady rozhodly pro hlavní město Peking a udělily pro ni povolení aerolinkám Hainan. Podle dřívějších zpráv by měla linka fungovat od 22. září, čínská strana se ale zatím nechce k žádnému datu vázat.

„Naším pracovním termínem je září, ale finální rozhodnutí o tom, kdy a jak se bude létat, to musí udělat čínská strana," řekl generální ředitel Českého Aeroholdingu Václav Řehoř.

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) je přesvědčen, že spuštění přímého leteckého spojení pomůže k dalšímu nárůstu počtu čínských turistů v Česku i ke zvýšení ekonomické spolupráce s nejlidnatější zemí světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám