Hlavní obsah

Šéf Twitteru Costolo odejde, nahradí jej spoluzakladatel Dorsey

– San Francisco

Generální ředitel americké internetové společnosti Twitter Dick Costolo rezignuje k 1. červenci na svou funkci. Oznámila to v pátek firma v prohlášení, podle něhož se vedení ujme jeden z jejích zakladatelů Jack Dorsey. Podle amerických médií je za odchodem Costola, který u společnosti působil šest let, nespokojenost investorů. Akcie společnosti v reakci na změnu vzrostly o 7,7 procenta.

Článek

„Jsem velice vděčný za důvěru, kterou do mě rada, vedoucí tým a zaměstnanci po ta léta vkládali," uvedl Costolo v prohlášení. V managementu společnosti se prý chystá zůstat i po svém odchodu z jejího čela.

Dorsey, který nahradí končícího šéfa pouze dočasně, již firmu vedl od května 2007 do října 2008, to se však počet uživatelů sítě s tím dnešním nedal srovnávat.

Podle expertů se změna na vedoucí pozici slábnoucí firmy dala očekávat. „Tahle zpráva bohužel není překvapivá. Základním faktem je, že v součanosti Twitter neslouží nijak zvlášť dobře ani svým uživatelům, ani investorům," řekl agentuře Reuters Nate Elliott z konzultantské společnosti Forrester Research.

Hospodaření celosvětové internetové sítě Twitter se v poslední době potýkalo s problémy. V letošním prvním čtvrtletí firma prohloubila ztrátu na 162,4 miliónu dolarů (3,95 miliardy korun) z loňských srovnatelných 132,4 miliónu dolarů. Příjmy sice vzrostly, zaostaly však za očekáváním analytiků; firma současně snížila odhad příjmů na celý rok kvůli slabší poptávce po jejích produktech direct response, tedy vzkazech, které lze poslat přímo cíleným uživatelům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám