Hlavní obsah

Růst cen pohonných hmot se v Česku téměř zastavil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvyšování cen pohonných hmot se v Česku téměř zastavilo. Pokud se zdražuje, tak jen velmi mírně, v některých krajích už benzín nebo nafta dokonce zlevnily. Cena benzínu Natural 95 v průměru za týden stoupla o dva haléře na 32,81 koruny za litr, nafta se ve středu prodávala průměrně za 32,38 Kč/l, tedy o tři haléře dráž než před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v České republice k 3. červnu

Článek

Růst cen u čerpacích stanic v poslední době zpomalil. V minulých třech týdnech pohonné hmoty zdražovaly už jen o haléře, předtím od poloviny dubna se ceny každý týden zvedaly o desítky haléřů.

Natural 95 byl ve středu nejdražší v Jihomoravském kraji za průměrných 33,33 koruny za litr. Přes 33 korun stojí litr benzínu ještě v Plzeňském kraji, v Praze a na Vysočině.

Naftu kupují motoristé nejdráž v Praze v průměru za 32,94 Kč/l, jen o dva haléře méně platí za litr v Plzeňském kraji.

Nejlevnější je benzín v Královéhradeckém kraji, kde litr průměrně stojí 32,47 koruny. Také za diesel řidiči zaplatí nejméně v Královéhradeckém kraji, kde se také jako v jediném regionu cena dostala pod 32 korun. Litr nafty je zde v průměru za 31,91 koruny.

Ceny ropy klesají

Světové ceny ropy během středečního obchodování klesly, například barel severomořské ropy Brent ztrácel téměř dvě procenta. Trhy tak reagovaly na zprávu o nárůstu amerických zásob ropných destilátů včetně nafty.

Investoři se zároveň chystají na páteční ministerskou schůzku Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC). Očekává se, že ropný kartel odmítne všechny apely na omezení těžby a bude dál těžit o zhruba dva milióny barelů denně více, než jaká je poptávka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám