Hlavní obsah

Seznam.cz koupil třetinový podíl v technologické firmě Mautilus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetová firma Seznam.cz získala k 1. červnu 35 procent v brněnské společnosti Mautilus, která vyvíjí aplikace pro chytrá zařízení. Bude s ní spolupracovat v oblasti video technologií, a především rozvíjet projekt INIO.TV. Firma to v pondělí oznámila v tiskové zprávě. Cenu transakce nezveřejnila.

Foto: Profimedia.cz

Mautilus vyrábí software pro chytré televize a mobilní zařízení

Článek

"Na vlastní kůži jsme si vyzkoušeli, jak náročné a nákladné je vyvíjet aplikace pro různé televizní platformy. Nástroj, který dokáže jednu aplikaci dostat do různých chytrých zařízení, od televize po chytré hodinky, je užitečný i pro naši budoucnost. Máme obsah, který chceme jednoduše zpřístupnit na různých zařízeních. Produkt INIO.TV nám toto umožní a vstup do společnosti Mautilus nám dává prostor se na připravovaném řešení podílet i technologicky," uvedl generální ředitel Seznamu Pavel Zima.

Mautilus vyvíjí multiscreenový aplikační editor nazvaný INIO.TV. Právě jeho rozvoj bude financovaný z investice společnosti Seznam.cz.

Pomocí tohoto nástroje lze rychle vytvářet a upravovat aplikace na všechny platformy, na kterých je možné v současnosti sledovat video. Patří k nim mobilní telefony, tablety, chytré televize, herní konzole, set-top boxy a web. V budoucnu má sloužit i výrobě interaktivních televizních reklam.

"Na základě jednání s partnery po celém světě očekáváme o INIO.TV velký zájem,“ dodal Petr Mazanec, technický ředitel společnosti Mautilus.

Ta vznikla teprve před pěti lety, ale díky rychlému růstu nyní zaujímá přední místo na trhu chytrých aplikací v České republice a v regionu střední a východní Evropy. Jako jediná v Česku v současné době vyvíjí aplikace pro všechny druhy chytrých zařízení. Software dodává firmám jako je Český rozhlas, CME, HBO nebo O2.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám