Hlavní obsah

Zpackané mosty v Ostravě silničáři uzavřeli, oprava potrvá celé léto

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, hon

Mosty na dálničním přivaděči v Ostravě-Přívozu se v pondělí úderem sedmé hodiny ranní uzavřely pro veškerou dopravu. Vzhledem k tomu, že pro Ostravu nejde o nijak strategický uzel a řidiči byli o uzavírce předem informováni, nejsou v místech žádné dopravní komplikace.

Opravy nekvalitních mostů v OstravěVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

„Mosty jsou v havarijním stavu. Oba je třeba v tuto chvíli nikoliv opravit, ale odstranit havarijní stav. Odtěžíme zeminu, ten násep, který je na obou koncích mostů, musíme vyměnit ložiska a vyměnit mostní uzávěry, které jsou také zcela zdemolovány,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Dopravní omezení platila na mostech už několik měsíců zejména pro nákladní dopravu. Osobní automobily zde musely jezdit maximálně třicetikilometrovou rychlostí a nesměla tam vozidla těžší než tři a půl tuny.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Aleš Honus, Právo

V pondělí ráno začaly opravy mostů v Ostravě, uzavírka se obešla zatím bez komplikací.

Mosty byly postaveny před pouhými šesti lety a už nyní jsou v havarijním stavu. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a zhotovitel, sdružení firem vedené stavební společností Eurovia CS, se přou o to, kdo za vady může.

Foto: Aleš Honus, Právo

Opravy budou trvat přes tři měsíce

Oprava mostů má trvat zhruba sto dní a bude stát bezmála 50 miliónů korun. Náklady na jejich opravu chce ŘSD vymáhat po zhotoviteli mostů. Opravu mostů dostala na starost firma Colas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám