Hlavní obsah

DPP neprodlouží smlouvu s Erikou na sms jízdenky, jedná ale o mobilní aplikaci

Pražský dopravní podnik (DPP) po polovině roku 2018 neprodlouží spornou smlouvu s firmou Erika na sms jízdenky. Rozhodlo o tom představenstvo podniku, řekl v úterý generální ředitel Jaroslav Ďuriš. O možnosti smlouvu dočasně rozšířit o mobilní aplikaci pro nákup předplatných jízdenek podnik dál jedná.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Aplikace pro chytré telefony by mohla být jednou z alternativ pro dožívající projekt opencard.

Z pondělního usnesení představenstva vyplývá, že podnik začne s přípravou otevřeného výběrového řízení, ze kterého by měl vzejít dodavatel mobilní aplikace. Ovšem až po polovině roku 2018. "Neznamená to, že do té doby budeme čekat se založenýma rukama, budeme dál jednat se společností Erika," připustil Ďuriš.

Představenstvo nedávno rozhodlo o tom, že si nechá vypracovat interní audit, který by měl vyhodnotit výhodnost spolupráce s firmou Erika.

Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) nedávno v souvislosti s potížemi s opencard zmínila možnost rozšířit spolupráci s Erikou o elektronické jízdné. Cestující by se tak mohli v MHD prokazovat mobilním telefonem. Nápad ale vyvolal bouřlivé reakce. Proti se postavila i Trojkoalice, která Praze vládne spolu s ČSSD a ANO. Firma Erika totiž vznikla transformací firmy Crowsnest, kterou v souvislosti se zakázkami pro DPP vyšetřuje policie.

DPP se vyrovnává s řadou problematických a nevýhodných smluv z minulosti. Některé prověřuje policie. Karta opencard Prahu stála 1,75 miliardy korun. Je spojena s údajně nevýhodnými smlouvami z minulosti. Praha se o budoucnosti opencard pře s vlastníkem práv k projektu, firmou eMoneyServices (EMS).

Reklama

Související témata:

Související články

Krnáčová nemá náhradu za opencard

Hlavní město Praha zatím neví, co nahradí problematickou opencard. Připustila to primátorka Adriena Krnáčová. Uvedla, že má nakoupeno dost licencí na provoz...

Výběr článků

Načítám